voetbal casuals - weekend offender

What’s up met Weekend Offender?

weekend offender bestellen

Hun designs zijn inmiddels niet meer weg te denken van de terraces, kroegen en clubs, en dat terwijl ze pas sinds 2004 bestaan. Met name de laatste jaren zijn ze bezig met een sterke opmars, waarbij je het bekende kroontje steeds vaker ziet. We hebben het natuurlijk over Weekend Offender, het vette Britse label. Maar hoe zit het eigenlijk met die gasten, waar staan ze voor en waarom?

weekend offender

Als jonge gasten richtten Sam Jones en Rhydian Powell het merk in 2004 op, in een klein plaatsje onder de rook van Cardiff. Ze vonden dat een kledingmerk moest staan voor tegendraadse jongerencultuur, en ze richten zich dan ook op gasten in hun tienerjaren tot eind twintig. De tegendraadse, ruige generatie die feestend en zuipend het weekend doorgaat, om even te ontsnappen aan het zware en harde alledaagse leven. Niet de mooiboys met hun gelikte selfies, maar de echte jongerencultuur van toen en nu. Dit komt ook terug in het logo, met het bekende kroontje. Dit is eigenlijk het logo van gevangenisorganisatie in Groot-Britannië, terwijl de Britse kroon ook gebruikt wordt. Hier is al eens wat ophef over geweest, wat natuurlijk ook hoort bij het tegendraadse en rebelse imago.

De kleding van Weekend Offender past daarbij: No-nonsense mode, maar toch stijlvol en opvallend en altijd een goede kwaliteit. In eerste instantie ontworpen Jones en Powell ‘Outerwear’: Jassen en vesten die je overal overheen kunt dragen, bij elke gelegenheid. Dit bleek een succes, en al snel volgende de polo’s en shirts om eronder te dragen. Omdat de ruige jongeren ook veel te vinden waren in de fanatieke hoeken van de stadions, werd het merk al snel bekend onder de lads, maar ook Jamie Oliver en acteur Samuel L. Jackson zijn zo nu en dan in de flagship store in Londen te vinden. De ontwerpen van Weekend Offender zorgen er namelijk voor dat iedereen omkijkt als je langsloopt, zonder te overdreven te zijn. Het is ideaal om in het weekend te dragen in de club en het stadion, en is onderdeel geworden van de supporterscultuur. Hier wil je graag in gezien worden!

weekend offender

Weekend Offender heeft twee ranges in hun ontwerpen: Mainline en Category A. Mainline is de bekendste categorie, met opvallende kleuren en zakken, waarmee je zeker opvalt tussen de rest. Wat tevens opvallend is, zijn de details die in de ontwerpen zitten, zoals allerlei speciale vakjes en zakken voor ieders benodigdheden. Over die benodigdheden gesproken: De ‘Dove’ lijn polo’s zijn gebaseerd op de wereldberoemde XTC pil opdruk, welke terug te vinden is op de borst van de polo’s. De jassen van de Mainline van goede kwaliteit en kunnen onder alle omstandigheden gedragen worden. Category A zijn de meer Premium Products, met verfijndere ontwerpen en details. Wat minder ruig, maar nog steeds passend bij de tegendraadse cultuur. Weekend Offender is een merk die niet mag ontbreken in de kledingkast van elke lad!

De nieuwe collectie van Weekend Offender kun je hier bestellen. De levertijd binnen Nederland & België is twee werkdagen